Uppgradera Tableau Prep Builder

Det här behöver du veta när du uppgraderar Tableau Prep Builder

Översikt

Introduktion till Tableau Prep Builder

Tableau Prep Builder är en produkt från Tableau som har utvecklats för att hjälpa alla att snabbt och enkelt kombinera, forma och rensa data för analys.

Så skaffar du Tableau Prep Builder

Tableau Prep Builder ingår tillsammans med Tableau Desktop i Tableau Creator-erbjudandet.

Börja använda Tableau Prep Builder:

Välja en version

Tableau Release Navigator

• Identifiera vilken version av Tableau som är bäst för din driftsättning
  • Filtrera och jämför funktioner för Tableau Desktop, Tableau Server och Tableau Prep efter version
  • Gör en effektutvärdering och planera ändringshantering för en uppgradering med hjälp av data om viktiga nya funktioner och produktändringar som levereras mellan den version du har nu och nästa.
  • Release Navigator är tillgänglig från Tableau Public, men du kan också ladda ner den och anpassa den för dina användningsfall.

Sidor med teknisk support för Tableau

• Kända problem – vilka problem jobbar vi på att åtgärda för närvarande?
  • Versionsinformation – vilka problem har åtgärdats i varje underhållsversion?
  • Välj en nyare underhållsversion – oavsett vilken version (t.ex. 2020.4, 2021.2) du uppgraderar till rekommenderar Tableau att du installerar den senaste underhållsversionen som finns tillgänglig för den versionen (t.ex. den högsta sista decimalen i 2020.4.4) för att få de senaste produktkorrigeringarna.

Tableau Blueprint

Planera förändringshantering för att stödja och anpassa den till din analysstrategi: Tableau Blueprint – uppgraderingsplanering

Kompatibilitet

Tableau Prep Builder är en fristående produkt som fungerar sömlöst med Tableau Desktop, Tableau Server och Tableau Cloud. När du arbetar i Tableau Prep Builder kan du när som helst skapa ett extrakt av data, publicera datakällor till Tableau Server eller Tableau Cloud och till och med öppna Tableau Desktop direkt från Tableau Prep Builder för att förhandsgranska data.

• Tableau Prep Builder fungerar på Windows och Mac. Den kan skapa Tableau Extracts (.tde och .hyper) och CSV-filer som kan användas i Tableau 10.0 och senare versioner av Tableau.
  • I Tableau Prep Builder kan du koppla till många av samma datakällor som finns i Tableau Desktop, Server och Cloud. Klicka här om du vill se en fullständig lista över datakällor som stöds i Tableau.
  • Med vissa datakällor kan du behöva installera drivrutiner innan du ansluter till din data. Om så är fallet kan du gå till nedladdningssidan för drivrutiner.

Ny arbetsyta för snabbare insikter

Tableau Prep Builder använder Tableaus datakopplingar, beräkningsspråk och styrningsstruktur, vilket gör att du snabbt kan komma igång och vara redo att samarbeta när som helst i analysprocessen.

Tableau Prep Builders arbetsyta består av rutan för anslutningar, rutan för ändringar och tre samordnade områden som är utformade för att hjälpa dig att interagera med och utforska din data:

1. Rutan för anslutningar: I rutan för anslutningar visas de databaser och filer som du är ansluten till. Lägg till anslutningar till en eller flera databaser och dra sedan tabellerna du vill arbeta med till flödesrutan.
  2. Flödesrutan: När du ansluter till, rensar, formar och kombinerar din data visas steg i flödesrutan. Du kan hovra med muspekaren över ikonerna högst upp i varje steg för att se vilka ändringar som gjorts.
  3. Profilrutan: I profilrutan i mitten av arbetsytan visas en sammanfattning av varje fält i ditt dataurval. Det är här som användarna kan se hur datan ser ut och snabbt hitta avvikelser och null-värden.
  4. Rutan för ändringar: Tableau Prep Builder håller reda på alla ändringar du gör, i den ordning du gör dem, så att du alltid kan gå tillbaka och granska eller redigera ändringarna om det behövs.
  5. Datarutnät: I datarutnätet visas detaljer på radnivå för din data. De värden som visas återspeglar de åtgärder som definieras i profilrutan. Du kan filtrera, endast behålla och utesluta enskilda fältvärden i det här rutnätet. Du kan även dra och släppa fält för att ändra visningsordningen.

Se Arbetsyta i Produkthjälp för att få en fullständig beskrivning, inklusive video.

Spara och dela utdata

Definiera utdata

Tableau Prep Builder kan spara tre typer av filer:

1. .tfl-filer som innehåller ett flöde
  2. .tflx-filer som innehåller ett flöde och lokala filbaserade datakällor, t.ex. Excel- och textfiler
  3. Utdatafiler som innehåller resultaten av att köra ett flöde

Utdatafiler kan sparas i formaten .hyper, .tde och .csv och definieras i utdatasteget. Utdatafilerna kan öppnas i Tableau Desktop och publiceras på Tableau Server eller Tableau Cloud.

Tableau Desktop

Om du kör flödet på Tableau Desktop resulterar det i en Tableau-dataextraktfil, antingen .tde eller .hyper beroende på vilken version av Tableau du har. Dessa sparas i Tableau-lagringsplatsen i mappen för datakällor. Det kan också resultera i .csv-filer om du behöver använda din förberedda data för andra verktyg eller processer. Obs! När ett extrakt har skapats, oavsett om det är .tde eller .hyper, och en arbetsbok baserad på det, gäller samma kompatibilitetsregler för användning med olika versioner av Tableau som vid annan användning. Mer information finns i delen om att göra arbetsböcker kompatibla mellan versioner.

Tableau Server

Använd publiceringsmenyn i Tableau Prep Builder för att publicera din utdata på Tableau Server. Tableau Server REST API:et måste vara aktiverat för att ta emot publiceringsförfrågningar från Tableau Prep Builder. Mer information finns i delen om krav för REST API.

Tableau Cloud

Du kan också använda Tableau Prep Builders publiceringsmeny för att publicera utdatan i Tableau Cloud som ett .hyper-extrakt, .tde-extrakt eller en .csv-fil och ge centraliserad åtkomst till data som du har rensat, formaterat och kombinerat.

Snabbare uppdateringar till Tableau Prep Builder

Vi rör oss snabbt och lanserar ofta nya funktioner för Tableau Prep Builder, oberoende av lanseringscyklerna för Tableau Desktop, Tableau Server eller Tableau Cloud. Kunderna behöver uppgradera till den senaste versionen av Tableau Prep Builder för att dra nytta av nya funktioner och produktkorrigeringar.

Med jämna mellanrum lägger vi på den här webbplatsen upp nya länkar till communityts användarscenarier, produktinformation och inte minst knep för det senaste inom snabb, rolig och effektiv dataförberedelse.

Fler resurser

Hur skaffar jag Tableau Prep Builder?
Tableau Prep Builder är enbart en prenumerationsprodukt som ingår i Tableau Creator-erbjudandet. Befintliga Tableau Desktop-användare med underhåll kommer att kunna ladda ner och använda Tableau Prep Builder som en del av sitt underhållsavtal. Om du inte redan har laddat ner Tableau Prep Builder kan du göra det genom att besöka den här sidan eller helt enkelt klicka på nedladdningsknappen högst upp på den här uppgraderingssidan. Den pekar alltid till den senaste versionen av Prep Builder. Är du osäker på din licenssituation? Börja med att läsa om att underhålla licenser för Tableau Desktop och Tableau Prep Builder

Prova Tableau Prep Builder först utan kostnad!
Här kan du ladda ner en kostnadsfri provversion i 14 dagar för Tableau Prep Builder.

Granska tekniska specifikationer
Här hittar du tekniska krav för Tableau Prep Builder.

Versionsinformation om Tableau Prep Builder

Få hjälp

Självbetjäningsresurser

Teknisk support
Ange följande för att få bästa möjliga hjälp från vår support:
  • Skärmdumpar med problemet och eventuella felmeddelanden (expanderade)
  • Bästa tid att ringa

Konsulttjänster
Våra konsulter kan lära dig att få ut mesta möjliga av de nya funktionerna i Tableau Prep Builder och öppna upp värdet i din data.