Uppdateringar i Tableau Online

Med Tableau Online har du alltid den senaste och mest avancerade versionen av Tableau. Vi tar hand om alla uppdateringar, all övervakning och allt infrastrukturunderhåll så att du kan fokusera på annat. Men det är viktigt att du ändå håller koll på vad som händer. Den här sidan kan hjälpa dig att planera för om något händer som kan påverka din Tableau Online-webbplats. Nedan finns informationsresurser som hjälper dig att hålla koll på kommande händelser.

Är du inte Tableau Online-administratör? Se följande resurssidor:

Mer info

Översikt

Om du vill ha mer information om Tableau Online kan du börja här och läsa om självbetjäningsanalys i molnet. Läs mer i översikten över Tableau Online och användarguiden för Tableau Online.

Nyheter

Vi släpper regelbundet nya och förbättrade funktioner. Se nyheter i Tableau Online för mer information. Efter varje uppgradering kan du gå till sidan med nya funktioner för mer information om alla nya funktioner. Vad är det allra senaste? Funktioner som kommer snart.

Status för Tableau Online

Besök webbplatsen Tableau Trust för att få veta mer om aktuell status för din Tableau Online-miljö och kommande planerade underhåll.

Tableau Bridge

Tableau Bridge är en fristående klient. Mer information om Tableau Bridge finns på:

Nytt i Tableau Online 2021.4

Information till Tableau Online-prenumeranter

Vi rullar ut Tableau Online-uppdateringar under flera veckor över hela vår globala infrastruktur för produktlanseringen varje kvartal. Vi börjar med officiella uppgraderingar av Tableau Online-infrastruktur och fortsätter sedan att släppa våra lokala produkter (t.ex. Desktop, Server) för att säkerställa att Tableau Online-prenumeranter omedelbart får tillgång till våra senaste versioner.

Om du prenumererar på Tableau Online kanske du redan har tillgång till de här nya funktionerna på din webbplats! För mer information om nya versioner av Tableau Online varje kvartal går du till sidan för systemunderhåll av Tableau Online

Connected Applications

Vi erbjuder ett flexibelt sätt att integrera Tableau i en bredare teknikstack. Genom moderna, säkra och användarvänliga autentiseringstjänster skapar Connected Applications en sömlös och säker upplevelse för slutanvändaren med enkla och pålitliga kopplingar mellan dina applikationer och Tableau.

Med Connected Applications har Tableau-administratörer bättre kontroll över säkerheten. Du kan konfigurera en pålitlig relation mellan Tableau och alla externa applikationsservrar från tredje part som använder standarder (JWT och OAuth) för att integrera Tableau-visualiseringar utan att användarna behöver logga in i Tableau. Dessutom kan du kontrollera användaråtkomst till integrerat innehåll och begränsa vem som kan integrera innehåll.

Redigera publicerade datakällor på webben

Det kommer snart att bli mycket enklare att hantera datakällor. Med version 2021.4 kommer du att kunna redigera publicerade datakällor direkt i Tableau Online, testa dina ändringar och publicera – utan att lämna webbläsaren!

Tableau Bridge Multi-Pool

I Bridge Multi-Pool får du tillgång till flera samtidiga nätverksanslutningar med Online Schedules. Multi-pool har stöd för Bridge pools för varje nätverk. Därför kan även större företagsorganisationer se och förstå data från sina privata nätverk i Tableau Online.

Centraliserad säkerhet på radnivå (CRLS)

Tableau-administratörer kan definiera och hantera säkerhet på radnivå bland datatabeller och genomgående tillämpa den i alla anslutna Tableau-flöden, datakällor och arbetsböcker som är beroende av data.

Slack-integration med Ask Data

I version 2021.4 lanserar vi ytterligare förbättrad integration med Slack och ger analyserna inom ditt företag större räckvidd. Nu kan du föra in viktiga insikter rätt in i teamets arbetsflöde för diskussion genom att dela en Ask Data-genererad visualisering i Tableau direkt i Slack.

Kända problem och releasemeddelanden

Oväntat beteende eller problem med Tableau Online kan orsakas av ett känt problem med produkten eller en ändring i dataleverans från tredje part. Dessa kända problem finns listade på Tableau Supports webbplats för kända problem .

När ett problem har åtgärdats visas det i releasemeddelanden för Tableau Online.

Många kända problem och möjliga lösningar på dem dokumenteras i Tableau Supports kunskapsdatabassom även innehåller lösningar på vanliga problem och förslag på hur du kan använda Tableau Online.