Uppgradera Tableau Desktop

Planerar du att uppgradera Tableau Desktop? Starta här!

Välja en version

Tableau Release Navigator

• Identifiera vilken version av Tableau som är bäst för din driftsättning
  • Filtrera och jämför funktioner för Tableau Desktop, Tableau Server och Tableau Prep efter version
  • Gör en effektutvärdering och planera ändringshantering för en uppgradering med hjälp av data om viktiga nya funktioner och produktändringar som levereras mellan den version du har nu och nästa.
  • Release Navigator är tillgänglig från Tableau Public, men du kan också ladda ner den och anpassa den för dina användningsfall.

Sidor med teknisk support för Tableau

• Kända problem – vilka problem jobbar vi på att åtgärda för närvarande?
  • Versionsinformation – vilka problem har åtgärdats i varje underhållsversion?
  • Välj en nyare underhållsversion – oavsett vilken version (t.ex. 2020.4, 2021.2) du uppgraderar till rekommenderar Tableau att du installerar den senaste underhållsversionen som finns tillgänglig för den versionen (t.ex. den högsta sista decimalen i 2020.4.4) för att få de senaste produktkorrigeringarna.

Tableau Blueprint

Planera förändringshantering för att stödja och anpassa den till din analysstrategi: Tableau Blueprint – uppgraderingsplanering

Andra resurser

Delar du dina arbetsböcker med andra?
Om du vet vilka versioner andra tittare använder för att öppna dina arbetsböcker kan du använda alternativet Exportera som version .... Då kan andra användare i din organisation öppna och redigera arbetsböcker även när de inte har den senaste versionen av Tableau Desktop (ner till Tableau 10.2).

Du kan stöta på ett fel när du publicerar din arbetsbok. Mer information finns i den här kunskapsbasartikeln.

Prova det först!
Kolla in Kända problem och installera den senaste versionen av Tableau Desktop för att vara säker på att allt fungerar som det ska.
  • Du kan installera flera versioner av Tableau Desktop på samma dator. Om till exempel 2020.1 är den senaste versionen, blir den automatiskt standardversion.
  • Ändra tillbaka standardinställningen genom att följa dessa instruktioner: Uppgradera Tableau Desktop.

Ska du installera på en ny dator?
Du måste överföra din licens från den ena datorn till den andra. Mer information finns i Tableaus hjälp under Uppgradera Tableau Desktop och Flytta eller inaktivera Tableau Desktop.

Se vad vi har åtgärdat
Se versionsinformation för att titta på vad som har åtgärdats i den nya versionen.

Få hjälp

Självbetjäningsresurser

Teknisk support

Konsulttjänster
Våra konsulter kan lära dig att få ut mesta möjliga av nya funktioner och öppna upp värdet i din data.