O Tableau Online será atualizado para a versão 2020.4 em breve. Para mais informações sobre os horários de atualização específicos, visite o site Tableau Trust.

Suporte

Problemas conhecidos

Use esta lista para ver se um problema que você está enfrentando já é conhecido pela Tableau e para decidir quando atualizar o produto. Os problemas resolvidos são removidos após 45 dias. Todos os problemas resolvidos podem ser consultados nas Notas de versão.

Consulte o status atual do Tableau Online no site Tableau Trust, que traz informações sobre o tempo de inatividade do site e o cronograma de manutenções.

ID do problema Produto Descrição Status
832825
Tableau Desktop, Tableau Online, Tableau Bridge

Ao tentar atualizar fontes de dados publicadas, ocorre uma mensagem de erro intermitente "um erro relacionado ao conteúdo remoto foi detectado (502)".

Aberto
1099435
Tableau Bridge

O Tableau Bridge nem sempre conseguia se recuperar depois de uma falha de rede

Aberto
876915
Tableau Desktop

Durante a impressão em PDF do Tableau Desktop a seguinte mensagem de erro pode ocorrer: "não é possível extrair a fonte incorporada "ProximaNovaLt-0-50". Alguns caracteres podem não serem exibidos ou impressos corretamente."

Aberto
841524
Tableau Desktop, Tableau Server

A união entre bancos de dados envolvendo o Word Sort, falha depois que o Hyper é usado no Tableau.

Aberto
1042084
Tableau Desktop

A conexão a alguns conectores de dados da Web a partir do Tableau Desktop 2019.4 resultou em um erro "O conector de dados da Web retornou dados inválidos. Código de erro: 95BE3012"

Aberto
1061001
Tableau Desktop

Pastas de trabalho que usam conexões OAuth publicadas com "solicitações de credenciais" às vezes apresentavam falhas de publicação, com o erro "Erro interno do servidor TableauException".

Aberto
1158730
Tableau Desktop, Tableau Server

A partir do 2020.3, quando um conjunto é colocado na divisória de filtro, ele não afeta mais a lista de valores exibidos para todos os outros filtros rápidos na planilha.

Aberto
674773
Tableau Online

Às vezes, no Tableau Online, quando você tentava atualizar uma extração publicada na plataforma, mas hospedada no AWS, a atualização falhava e a mensagem de erro "Perda de conexão com o servidor MySQL durante a consulta." era exibida.

Aberto
747780
Tableau Online

Às vezes, quando você tentava publicar uma fonte de dados do SAP HANA no Tableau Online usando uma conexão em tempo real pelo Tableau Bridge, um erro inesperado ocorria e a mensagem de erro "Fonte de dados ... publicada com êxito, mas o Tableau não pode conectar-se à fonte de dados publicada." era exibida.

Aberto
795031
712830
Tableau Server, Tableau Online

Ao publicar uma pasta de trabalho conectando a várias planilhas Google, a tela de autenticação do Google Sheets se repete várias vezes antes que a pasta de trabalho seja publicada e que apareçam como se cada planilha Google precise autenticar individualmente.

Aberto
821521
Tableau Online

Mensagem seguidas de indisponibilidade de serviço 503 são exibidas ao tentar acessar uma pasta de trabalho.

Aberto
864863
Tableau Online

Ao executar uma consulta no Impala a mensagem de erro "a tabela... não existe" pode ocorrer durante a atualização exibição ou filtros de configuração.

Aberto
832825
Tableau Online

Algumas vezes as atualizações de extração falham com uma mensagem de erro: "erro desconhecido relacionado ao conteúdo remoto".

Aberto
830502
838570
Tableau Online

Ao publicar ou acessar uma exibição on-line do Tableau que usou a variável TableauServerUser, ocorreu um erro: "não é possível avaliar filtro de usuário" ou "Não é possível conectar-se ao servidor".

Aberto
894627
Tableau Online

Planilhas que contêm um filtro booleano de uma origem de dados do Snowflake mudam após a publicação e mostram dados incorretos.

Aberto
893668
Tableau Online

Às vezes, os arquivos temporários gerados pelo Tableau Bridge continuaram a aumentar ao longo do tempo e não foram claros como esperado.

Aberto
886877
Tableau Online

As exibições administrativas do Tableau Online às vezes demoravam muito tempo para carregar ou, eventualmente, esgotavam o tempo limite.

Aberto
947669
Tableau Online

A conexão ao PostgreSQL com o Tableau Online foi bem-sucedida, mas o erro "erro de sintaxe na ou perto de" ta "" foi encontrado nos registros do PostgreSQL.

Aberto
1050855
1082779
Tableau Server, Tableau Online

Depois de ativar o recurso catálogo ou atualizar o Tableau Server, os fluxos de preparação existentes com a linhagem Arquivo > Fonte de Dados Publicada > Fluxo > Segunda Fonte de Dados Publicada não exibia a segunda fonte de dados ou pastas de trabalho associadas.

Aberto
1068267
Tableau Online

Quando uma atualização de extração programada de uma fonte de dados do QuickBooks online é executada no Tableau Online, o seguinte erro ocorre de forma intermitente: "Erro de autenticação da API Intuit: tokens autenticação inválidos. Faça um novo login e tente novamente. "

Aberto
1148613
Tableau Online

As fontes de dados OAuth publicadas no Tableau Online, como Salesforce e Google Analytics, apresentavam falhas de atualização por serem roteadas para o cliente do Bridge, em vez de serem executadas no lado do servidor.

Aberto
1111568
Tableau Online

Ao tentar atualizar uma fonte de dados/pasta de trabalho Amazon RedShift ou executar uma assinatura, ocorrerá o erro: "Erro ao tentar executar uma consulta:[SQLState 22PO2] Erro: sintaxe de entrada inválida para o inteiro".

Aberto
923017
Tableau Prep

Algumas vezes, no Tableau Prep Builder, dados bigint foram arredondados incorretamente.

Aberto
930904
1031927
Tableau Prep

Valores de cadeia de caracteres com letras maiúsculas são tratados de forma inconsistente em valores de amostra.

Aberto
1079300
Tableau Prep

No novo recurso do 2020.3.1 chamado Write to Database, se o banco de dados ou o esquema não tiver tabelas (estiver vazio), não será possível navegar até o esquema ou o banco de dados. O esquema precisa ter pelo menos uma tabela criada para ser visível para seleção.

Aberto
1169565
Tableau Prep

A partir do 2020.3.3, em todos os filtros de valor discreto avançados existentes no fluxo do usuário ou em um novo fluxo criado em etapas agrupadas, a anotação não era exibida no cartão de perfil como esperado para ver a alteração ou para editá-la. A solução é usar o painel de alterações à esquerda ou o painel de fluxo na parte superior para acessar a anotação/alteração realizada do filtro de valor discreto avançado.

Aberto
1031599
Tableau Server

O nó ficou sem licença ao mover serviço da licença para outro nó em um ambiente de servidor com vários nós

Aberto
1030877
Tableau Server

Durante uma nova instalação, se a chave de núcleo ativada não fosse suficiente para os núcleos no computador ou na VM, a instalação apresentava falhas.

Aberto
1174548
Tableau Data Management Add-on

In some circumstances, when the SMTP host value was set and saved in the Tableau Resource Monitoring Tool, the user interface would change the value listed to 'undefined'. This did not affect the underlying configuration but was an issue in the UI.

Aberto
1151028
Tableau Server

When using the "#" character in a password and enforcing special characters was enabled with local authentication, an error would display that the password must include at least one special character.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
2019.3.15
2019.2.19
1154221
Tableau Server

The parameter control date picker would display today's date as "Month YYYY" format which did not match Tableau Desktop.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
2019.3.15
2019.2.19
1147102
Tableau Server

When an extract is created in the user interface of Tableau Server, the data source filters based on a date would be ignored.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
1172444
Tableau Server

Revision history on a site would be disabled when the Extract Encryption at Rest setting was changed via Tabcmd.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
1145545
Tableau Server

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1136829
Tableau Server

A new Zookeeper instance would sometimes fail to start when deploying a coordination service if one already existed.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1146818
Tableau Server

A REST API call that specified a workbook name and contained special characters would fail.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1160243
Tableau Server

The command "tsm maintenance reindex-search" would sometimes fail and the Tabadmincontroller logs would contain " Read timed out error and ERROR com.tableausoftware.tabadmin.webapp.init.RebuildSearchIndex - Failed to rebuild search index."

Fixed in:
2020.2.8
2020.1.11
1179781
Tableau Server

Embedded views would sometimes fail loading the second visualization when multiple Sites were configured and there was no Guest user with "An unexpected error occurred on the server. Click the Refresh button in your web browser and try again."

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1173235
Tableau Desktop, Tableau Server

The MIN() function added in the query causes performance degradation since 2020.2.0.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1164968
Tableau Server

After successful login, an iframe embedded dashboard would fail to load if the URL contained the hash characters, "%23".

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1181100
Tableau Server

With SAP HANA, Tableau Server could issue queries twice, once before the SAP Prompt and then again afterwards.

Fixed in:
2020.2.8
1181478
Tableau Server

A dashboard containing a map would sometimes not load after applying a filter from all values to a single value.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1185777
Tableau Server

When recovering from a node 3 failure in a 3 node cluster, the "ServiceOperationTimeoutException" error was received after running the command "tsm topology deploy-coordination-service -n node1 --ignore-node-status node3". The command failed to redeploy the coordination service.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1186001
Tableau Server

Group names created with 2 or more spaces in the name were incorrectly displayed on the Groups page.

Fixed in:
2020.3.3
1174422
Tableau Desktop

Previous manual sort orders would not be retained after adding a field by drag and drop to change another order.

Fixed in:
2019.1.23
2018.3.25
1159516
Tableau Desktop

Using the MSAS 15.1.x driver, an error would occur when dragging any field into the view, "Error Code A7AE04D2. Unknown error communication with the data source
(COM 0xC1010000)."

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1154182
Tableau Desktop

Oracle error "ORA-01424: missing or illegal character following the escape character", would sometimes display when dragging a table to the canvas.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1156951
Tableau Desktop

"Initial Connection : Hyper : Failed to start a new hyper instance. AssignProcessToJobObject() failed.: Access is denied" would display when creating an extract on Citrix XenApp.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1164363
Tableau Desktop

Tableau Desktop installation property DRIVEDIR did not work as expected.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1177425
Tableau Desktop

'Getting data from server' pop-up window would sometimes display when trying to edit a Calculated Field.

Fixed in:
2020.3.3
1178246
Tableau Desktop

The "Sort Field" menu bar would sometimes disappear on the data source page after navigating from worksheet to data source page.

Fixed in:
2020.3.3
1103585
Tableau Mobile

Improved the offline and connected view experience in the Mobile App. When a favorited view was selected, the ‘Interactive Preview’ screen was offline irrespective of their app state (connected or not connected).

Fixed in:
2020.1110.4479
1170953
Hyper API

The Hyper API license on PyPi.org was not displayed.

Fixed in:
0.0.11691
1184457
Hyper API

Hyperd would sometimes fail to start with "'system_error: MountId<3145741>::getPath(): No such device".

Fixed in:
0.0.11691
1173985
Tableau Server

An embedded dashboard prompts for login when no active user session exists for users in a Kerberos SSO enabled environment.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
2019.1.22
2018.3.24
2018.2.27
2018.1.30
1120086
Tableau Server

Revision history on a site was disabled when "Extract Encryption at Rest " setting was changed via Tabcmd.

Fixed in:
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
2019.1.22
1139062
Tableau Server

When an attempt was made to change a schedule for one or more subscriptions, an error could occur stating, "Subscription with subject '' could not be found. Verify that it still exists and try again.".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
1137211
Tableau Desktop

Duplicated translations appeared in the Dashboard menu. "Caption" was translated as "Title" in zh-CN.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.1.22
2018.3.24
2018.2.27
2018.1.30
1081229
Tableau Desktop

In Desktop 2019.2.2 and higher a performance issue would occur when connecting to Hadoop Impala on the Macintosh OS.

Fixed in:
2020.1.10
2019.3.14
2019.2.18
2019.4.13
1177828
Tableau Server

Some text file based workbooks would cause the VizQL Server to spike and not release the CPU until the process was restarted.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1163399
Tableau Server

It was not possible to connect to instances at "servicenowservices.com" when using the ServiceNow connector.

Fixed in:
2019.4.13
1171108
Tableau Desktop, Tableau Server

With Impala an ISO-8601 cast from a string to a date and time field failed on 2020.2 and higher with the error, "Invalid character value for cast specification".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1154288
Tableau Server

When the Managing Users option is set to "Only Server Administrators", it is not possible to create a local group as a Site Administrator.

Fixed in:
2020.3.2
1162196
Tableau Server

When hovering over a value displayed on a Viz, an error would sometimes occur, "Uncaught TypeError: Cannot read property 'indexOf' of null.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
1174448
Tableau Server

When the Guest user is disabled on the Default Site, the Guest user would not be able to download underlying data on other sites.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1182133
Tableau Server

On slow networks, an embedded viz using in-frame SAML authentication could end up looping before the login was successful.

Fixed in:
2020.3.2
1172665
Tableau Server

Materialized Views job could fail with "Call not allowed".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1175809
Tableau Desktop

When connected to a large spatial file that is a published data source, and an attempt to load a geometry field was performed, an error would display, "Error: BinaryTupleReader::NextWireValueAligned:941 Not enough data for header".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
2019.1.22
1158115
Tableau Server

Performance degradation would sometimes occur when an extract refresh was performed for Google BigQuery.

Fixed in:
2020.2.7
1138655
Tableau Desktop

A query could take an excessive amount of time on a complex worksheet and not load.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
1173261
Tableau Desktop

Sometimes Tableau Desktop would quit when signing out of Tableau Online.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1165798
Tableau Desktop

Connecting to Google BigQuery would sometimes be slow on the initial load of datasets.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1160855
Tableau Desktop

WDC based connectors would not respect proxy configurations from PAC files starting with 2019.4.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1102967
Tableau Desktop

A workbook connected to an Impala data source could result in the error "AnalysisException: LEFT OUTER JOIN requires an ON or USING clause" when "none" is selected in a parameter.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
1146719
Tableau Desktop

When using Denodo 7.0 and higher data sources, queries on the new Denodo date type ‘localdate’ fields would incorrectly return a date & time, when it should have returned a date only.

Fixed in:
2020.2.7
2020.1.10
1171948
Tableau Desktop

To refresh extracts for an Oracle JDBC connection to the same database, the user would be prompted for the password to each connection instead of one prompt.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1153601
Tableau Desktop

Creating an Oracle extract would sometimes result in the error, "Invalid datetime value Error Code: DD90F63D, Unable to create extract".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1149038
Tableau Desktop

If the data source filter was initially set to exclude all values, changing the existing data source filter would not work correctly.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1139230
Tableau Desktop

An error would sometimes occur retrieving OData feeds with the message, "Error '20B40A5E'. The table does not exist" .

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1133532
Tableau Desktop

Salesforce data extract refresh would sometimes fail with the error, "LogicAssert at ExtractDataTask.cpp line X: fk != relationNames.end()".

Fixed in:
2020.2.7
1151266
Tableau Desktop

Creating a Salesforce data extract in Tableau Desktop 2020.2 would sometimes fail with "Extract not created" when the Salesforce object was created from joined tables.

Fixed in:
2020.2.7
1170797
Tableau Desktop

Auto update could have an inconsistency between the user interface and a twb file with the 'lock-update' flag.

Fixed in:
2020.3.2
1169859
Tableau Desktop

Opening a workbook with an extract where the extract was created within a packaged workbook could sometimes fail with the message, "Internal Error - An unexpected error occurred and the operation could not be completed. Error code 6EA18A9E".

Fixed in:
2020.3.2
1174414
Tableau Online

After selecting Ask Data, an error would sometimes occur when connected to a large data source, "Encountered the following error and now waiting to retrying indexing: Can't index data due to a system error."

Fixed in:
Unreleased
1191028
Tableau Prep

With some versions of Tableau Prep Builder, the registration prompt would occur with every launch of Tableau Prep Builder even when Tableau Desktop registration had already been completed.

Fixed in:
Unreleased
1168543
Tableau Server

After an upgrade to 2020.3, loading a view containing a published extract could fail to load with the error, "Could not find Hyper hosts to connect to. Unable to connect to the Tableau Data Extract server. Check that the server is running and that you have access privileges to the requested database."

Fixed in:
Unreleased