Support

Bekannte Probleme

Anhand dieser Liste können Sie feststellen, ob uns Ihr Problem bereits bekannt ist, und entscheiden, ob ein Upgrade das Richtige für Sie ist. Behobene Probleme werden nach 45 Tagen gelöscht. Sie finden alle behobenen Probleme in den Versionshinweisen.

Den aktuellen Status von Tableau Online finden Sie auf der Tableau Trust-Seite, einschließlich Informationen über Ausfallzeiten und geplante Wartungsarbeiten für die Site.

Problem-Nr. Produkt Beschreibung Status
832825
Tableau Desktop, Tableau Online, Tableau Bridge

Beim Versuch, veröffentlichte Datenquellen zu aktualisieren, wird ein intermittierender Fehler angezeigt.“Ein unbekannter Fehler in Bezug auf Ferninhalt wurde erkannt (502)".

Öffnen
1099435
Tableau Bridge

Tableau Bridge konnte nach einem Netzwerkausfall nicht immer wiederhergestellt werden.

Öffnen
876915
Tableau Desktop

Beim Drucken in PDF aus Tableau Desktop kann der folgende Fehler auftreten: „Die eingebettete Schriftart „ProximaNovaLt-0-50“ kann nicht extrahiert werden. Einige Zeichen werden möglicherweise nicht richtig angezeigt oder gedruckt."

Öffnen
1042084
Tableau Desktop

Die Verbindung zu einigen Webdaten-Konnektoren von Tableau Desktop 2019.4 führte zu einem Fehler „Der Webdaten-Konnector hat ungültige Daten zurückgegeben. Fehlercode: 95BE3012"

Öffnen
1061001
Tableau Desktop

Arbeitsmappen mit Oauth-Verbindungen, die mit "Eingabeaufforderung zu Anmeldeinformationen" veröffentlicht wurden, konnten manchmal nicht mit dem Fehler "Interner Serverfehler TableauException" veröffentlicht werden.

Öffnen
1158730
Tableau Desktop, Tableau Server

Ab 2020.3, wenn ein Set im Filterregal platziert wird, wirkt es sich nicht mehr auf die angezeigte Werteliste für alle anderen Schnellfilter auf dem Blatt aus.

Öffnen
674773
Tableau Online

In Tableau Online, beim Versuch, einen veröffentlichten Extrakt, der auf AWS gehostet wurde, zu aktualisieren, würde die Aktualisierung manchmal mit einem Fehler "Die Verbindung zum MySQL-Server wurde während der Abfrage getrennt" fehlschlagen.

Öffnen
747780
Tableau Online

Beim Versuch, eine SAP HANA-Datenquelle über eine Live-Verbindung über Tableau Bridge auf Tableau Online zu veröffentlichen, trat manchmal ein unerwarteter Fehler auf, gefolgt von "Datenquelle... erfolgreich veröffentlicht, aber Tableau konnte keine Verbindung zur veröffentlichten Datenquelle herstellen."

Öffnen
795031
712830
Tableau Server, Tableau Online

Wenn Sie eine Arbeitsmappe veröffentlichen, die mit mehreren Google Sheets verbunden ist, wiederholt sich der Authentifizierungsbildschirm von Google Sheets mehrmals, bevor die Arbeitsmappe veröffentlicht wird und so aussieht, als ob jedes Google Sheet einzeln authentifiziert werden müsste.

Öffnen
821521
Tableau Online

Intermittierender 503 Dienst nicht verfügbar, die Meldung wird angezeigt, wenn Sie versuchen, auf eine Arbeitsmappe zuzugreifen.

Öffnen
864863
Tableau Online

Bei der Durchführung einer Abfrage in Impala kann beim Aktualisieren der Ansicht oder beim Einrichten von Filtern der Fehler "Die Tabelle ..... existiert nicht “ auftreten.

Öffnen
832825
Tableau Online

Die Extraktaktualisierung resultierte manchmal in einem Fehler „Ein unbekannter Fehler im Zusammenhang mit Remote-Inhalten wurde erkannt".

Öffnen
830502
838570
Tableau Online

Beim Veröffentlichen oder Aufrufen einer Tableau Online Ansicht, die die TableauServerUser-Variable verwendet hat, trat ein Fehler auf „Benutzerfilter kann nicht ausgewertet werden" oder „Verbindung zum Server ist nicht möglich".

Öffnen
894627
Tableau Online

Arbeitsblätter, die einen Booleschen Filter aus einer Snowflake-Datenquelle enthalten, ändern sich nach der Veröffentlichung und zeigen falsche Daten an.

Öffnen
893668
Tableau Online

Manchmal nahmen die von Tableau Bridge erzeugten temporären Dateien im Laufe der Zeit weiter zu und wurden nicht wie erwartet gelöscht.

Öffnen
886877
Tableau Online

Administratoransichten in Tableau Online brauchten manchmal lange zum Laden oder wurden schließlich abgebrochen.

Öffnen
947669
Tableau Online

Die Verbindung mit Postgres über Tableau Online war erfolgreich, aber der Fehler „Syntaxfehler bei oder in der Nähe von "ta"" wurde in den PostgreSQL-Protokollen angezeigt.

Öffnen
1050855
1082779
Tableau Server, Tableau Online

Nach dem Aktivieren der Katalogfunktion oder dem Upgrade von Tableau Server wurden bei vorhandenen Vorbereitungsschemata mit den Abhängigkeiten Datei > Veröffentlichte Datenquelle > Schema > Zweite Veröffentlichte Datenquelle weder die zweite Datenquelle noch die zugehörigen Arbeitsmappen angezeigt.

Öffnen
1068267
Tableau Online

Wenn eine geplante Extraktaktualisierung einer Quickbooks-Onlinedatenquelle in Tableau Online ausgeführt wird, tritt der folgende Fehler sporadisch auf: "Intuit-API-Authentifizierungsfehler: Ungültiges Authentifizierungstoken. Melden Sie sich erneut an und wiederholen Sie den Vorgang."

Öffnen
1148613
Tableau Online

In Tableau Online veröffentlichte OAuth-Datenquellen wie Salesforce und Google Analytics können nicht aktualisiert werden, da sie an den Bridge-Client weitergeleitet werden, anstatt serverseitig ausgeführt zu werden.

Öffnen
1111568
Tableau Online

Beim Versuch, eine Amazon RedShift-Datenquelle/Arbeitsmappe zu aktualisieren oder ein Abonnement auszuführen, tritt ein Fehler auf: "Fehler beim Ausführen einer Abfrage:[SQLState 22PO2] Fehler: ungültige Eingabesyntax für ganzzahlige Dateien".

Öffnen
923017
Tableau Prep

Im Tableau Prep Builder wurden manchmal Bigint-Daten falsch abgerundet.

Öffnen
930904
1031927
Tableau Prep

Zeichenfolgenwerte mit Großbuchstaben werden bei Stichproben-Werten inkonsistent behandelt.

Öffnen
1079300
Tableau Prep

Wenn in der neuen Funktion für 2020.3.1 mit dem Namen "In Datenbank schreiben" die Datenbank oder das Schema keine Tabellen enthält (sie ist leer), ist das Navigieren zum Schema oder zur Datenbank nicht möglich. Das Schema muss mindestens eine Tabelle erstellt haben, um zur Auswahl sichtbar zu sein.

Öffnen
1169565
Tableau Prep

Ab 2020.3.3, bei jeder vorhandener umfangreicher diskreter Wert, der das Benutzerschema oder ein neues Schema filtert, das in gruppierten Schritten erstellt wurde, wird die Anmerkung nicht wie erwartet auf der Profilkarte erscheinen, um die Änderung zu sehen oder sie zu bearbeiten. Die Problemumgehung besteht in der Verwendung des Anpassungsbereichs auf der linken Seite oder über den Schemabereich oben, um auf die Anmerkung/Änderung der Filterung des umfangreichen diskreten Werts zuzugreifen, die vorgenommen wurden.

Öffnen
1031599
Tableau Server

Die Lizenz für den Knoten ist beim Verschieben des Lizenzdienstes auf einen anderen Knoten in der Serverumgebung mit mehreren Knoten verfallen.

Öffnen
1030877
Tableau Server

Wenn bei einer Neuinstallation der aktivierte Kernschlüssel nicht ausreicht, um die Kerne auf dem Computer oder der VM zu handhaben, schlägt die Installation fehl.

Öffnen
1174548
Tableau Data Management Add-on

In some circumstances, when the SMTP host value was set and saved in the Tableau Resource Monitoring Tool, the user interface would change the value listed to 'undefined'. This did not affect the underlying configuration but was an issue in the UI.

Öffnen
1151028
Tableau Server

When using the "#" character in a password and enforcing special characters was enabled with local authentication, an error would display that the password must include at least one special character.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
2019.3.15
2019.2.19
1154221
Tableau Server

The parameter control date picker would display today's date as "Month YYYY" format which did not match Tableau Desktop.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
2019.3.15
2019.2.19
1147102
Tableau Server

When an extract is created in the user interface of Tableau Server, the data source filters based on a date would be ignored.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
1172444
Tableau Server

Revision history on a site would be disabled when the Extract Encryption at Rest setting was changed via Tabcmd.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
2019.4.14
1145545
Tableau Server

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1136829
Tableau Server

A new Zookeeper instance would sometimes fail to start when deploying a coordination service if one already existed.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1146818
Tableau Server

A REST API call that specified a workbook name and contained special characters would fail.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1160243
Tableau Server

The command "tsm maintenance reindex-search" would sometimes fail and the Tabadmincontroller logs would contain " Read timed out error and ERROR com.tableausoftware.tabadmin.webapp.init.RebuildSearchIndex - Failed to rebuild search index."

Fixed in:
2020.2.8
2020.1.11
1179781
Tableau Server

Embedded views would sometimes fail loading the second visualization when multiple Sites were configured and there was no Guest user with "An unexpected error occurred on the server. Click the Refresh button in your web browser and try again."

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1173235
Tableau Desktop, Tableau Server

The MIN() function added in the query causes performance degradation since 2020.2.0.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1164968
Tableau Server

After successful login, an iframe embedded dashboard would fail to load if the URL contained the hash characters, "%23".

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1181100
Tableau Server

With SAP HANA, Tableau Server could issue queries twice, once before the SAP Prompt and then again afterwards.

Fixed in:
2020.2.8
1181478
Tableau Server

A dashboard containing a map would sometimes not load after applying a filter from all values to a single value.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1185777
Tableau Server

When recovering from a node 3 failure in a 3 node cluster, the "ServiceOperationTimeoutException" error was received after running the command "tsm topology deploy-coordination-service -n node1 --ignore-node-status node3". The command failed to redeploy the coordination service.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1186001
Tableau Server

Group names created with 2 or more spaces in the name were incorrectly displayed on the Groups page.

Fixed in:
2020.3.3
1174422
Tableau Desktop

Previous manual sort orders would not be retained after adding a field by drag and drop to change another order.

Fixed in:
2019.1.23
2018.3.25
1159516
Tableau Desktop

Using the MSAS 15.1.x driver, an error would occur when dragging any field into the view, "Error Code A7AE04D2. Unknown error communication with the data source
(COM 0xC1010000)."

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
2020.1.11
1154182
Tableau Desktop

Oracle error "ORA-01424: missing or illegal character following the escape character", would sometimes display when dragging a table to the canvas.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1156951
Tableau Desktop

"Initial Connection : Hyper : Failed to start a new hyper instance. AssignProcessToJobObject() failed.: Access is denied" would display when creating an extract on Citrix XenApp.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1164363
Tableau Desktop

Tableau Desktop installation property DRIVEDIR did not work as expected.

Fixed in:
2020.3.3
2020.2.8
1177425
Tableau Desktop

'Getting data from server' pop-up window would sometimes display when trying to edit a Calculated Field.

Fixed in:
2020.3.3
1178246
Tableau Desktop

The "Sort Field" menu bar would sometimes disappear on the data source page after navigating from worksheet to data source page.

Fixed in:
2020.3.3
1103585
Tableau Mobile

Improved the offline and connected view experience in the Mobile App. When a favorited view was selected, the ‘Interactive Preview’ screen was offline irrespective of their app state (connected or not connected).

Fixed in:
2020.1110.4479
1170953
Hyper API

The Hyper API license on PyPi.org was not displayed.

Fixed in:
0.0.11691
1184457
Hyper API

Hyperd would sometimes fail to start with "'system_error: MountId<3145741>::getPath(): No such device".

Fixed in:
0.0.11691
1173985
Tableau Server

An embedded dashboard prompts for login when no active user session exists for users in a Kerberos SSO enabled environment.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
2019.1.22
2018.3.24
2018.2.27
2018.1.30
1120086
Tableau Server

Revision history on a site was disabled when "Extract Encryption at Rest " setting was changed via Tabcmd.

Fixed in:
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
2019.1.22
1139062
Tableau Server

When an attempt was made to change a schedule for one or more subscriptions, an error could occur stating, "Subscription with subject '' could not be found. Verify that it still exists and try again.".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
1137211
Tableau Desktop

Duplicated translations appeared in the Dashboard menu. "Caption" was translated as "Title" in zh-CN.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.1.22
2018.3.24
2018.2.27
2018.1.30
1081229
Tableau Desktop

In Desktop 2019.2.2 and higher a performance issue would occur when connecting to Hadoop Impala on the Macintosh OS.

Fixed in:
2020.1.10
2019.3.14
2019.2.18
2019.4.13
1177828
Tableau Server

Some text file based workbooks would cause the VizQL Server to spike and not release the CPU until the process was restarted.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1163399
Tableau Server

It was not possible to connect to instances at "servicenowservices.com" when using the ServiceNow connector.

Fixed in:
2019.4.13
1171108
Tableau Desktop, Tableau Server

With Impala an ISO-8601 cast from a string to a date and time field failed on 2020.2 and higher with the error, "Invalid character value for cast specification".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1154288
Tableau Server

When the Managing Users option is set to "Only Server Administrators", it is not possible to create a local group as a Site Administrator.

Fixed in:
2020.3.2
1162196
Tableau Server

When hovering over a value displayed on a Viz, an error would sometimes occur, "Uncaught TypeError: Cannot read property 'indexOf' of null.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
1174448
Tableau Server

When the Guest user is disabled on the Default Site, the Guest user would not be able to download underlying data on other sites.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1182133
Tableau Server

On slow networks, an embedded viz using in-frame SAML authentication could end up looping before the login was successful.

Fixed in:
2020.3.2
1172665
Tableau Server

Materialized Views job could fail with "Call not allowed".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1175809
Tableau Desktop

When connected to a large spatial file that is a published data source, and an attempt to load a geometry field was performed, an error would display, "Error: BinaryTupleReader::NextWireValueAligned:941 Not enough data for header".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
2019.2.18
2019.1.22
1158115
Tableau Server

Performance degradation would sometimes occur when an extract refresh was performed for Google BigQuery.

Fixed in:
2020.2.7
1138655
Tableau Desktop

A query could take an excessive amount of time on a complex worksheet and not load.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
2019.3.14
1173261
Tableau Desktop

Sometimes Tableau Desktop would quit when signing out of Tableau Online.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1165798
Tableau Desktop

Connecting to Google BigQuery would sometimes be slow on the initial load of datasets.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1160855
Tableau Desktop

WDC based connectors would not respect proxy configurations from PAC files starting with 2019.4.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
2019.4.13
1102967
Tableau Desktop

A workbook connected to an Impala data source could result in the error "AnalysisException: LEFT OUTER JOIN requires an ON or USING clause" when "none" is selected in a parameter.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
2020.1.10
1146719
Tableau Desktop

When using Denodo 7.0 and higher data sources, queries on the new Denodo date type ‘localdate’ fields would incorrectly return a date & time, when it should have returned a date only.

Fixed in:
2020.2.7
2020.1.10
1171948
Tableau Desktop

To refresh extracts for an Oracle JDBC connection to the same database, the user would be prompted for the password to each connection instead of one prompt.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1153601
Tableau Desktop

Creating an Oracle extract would sometimes result in the error, "Invalid datetime value Error Code: DD90F63D, Unable to create extract".

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1149038
Tableau Desktop

If the data source filter was initially set to exclude all values, changing the existing data source filter would not work correctly.

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1139230
Tableau Desktop

An error would sometimes occur retrieving OData feeds with the message, "Error '20B40A5E'. The table does not exist" .

Fixed in:
2020.3.2
2020.2.7
1133532
Tableau Desktop

Salesforce data extract refresh would sometimes fail with the error, "LogicAssert at ExtractDataTask.cpp line X: fk != relationNames.end()".

Fixed in:
2020.2.7
1151266
Tableau Desktop

Creating a Salesforce data extract in Tableau Desktop 2020.2 would sometimes fail with "Extract not created" when the Salesforce object was created from joined tables.

Fixed in:
2020.2.7
1170797
Tableau Desktop

Auto update could have an inconsistency between the user interface and a twb file with the 'lock-update' flag.

Fixed in:
2020.3.2
1169859
Tableau Desktop

Opening a workbook with an extract where the extract was created within a packaged workbook could sometimes fail with the message, "Internal Error - An unexpected error occurred and the operation could not be completed. Error code 6EA18A9E".

Fixed in:
2020.3.2
1174414
Tableau Online

After selecting Ask Data, an error would sometimes occur when connected to a large data source, "Encountered the following error and now waiting to retrying indexing: Can't index data due to a system error."

Fixed in:
Unreleased
1191028
Tableau Prep

With some versions of Tableau Prep Builder, the registration prompt would occur with every launch of Tableau Prep Builder even when Tableau Desktop registration had already been completed.

Fixed in:
Unreleased
1168543
Tableau Server

After an upgrade to 2020.3, loading a view containing a published extract could fail to load with the error, "Could not find Hyper hosts to connect to. Unable to connect to the Tableau Data Extract server. Check that the server is running and that you have access privileges to the requested database."

Fixed in:
Unreleased